duminică, 22 mai 2011

Luna 6

Şi am ajuns, în sfârşit, la luna 6. Cât am aşteptat pragul acesta! Dănuţ a împlinit acum jumătate de anişor şi ne putem lăuda cu următoarele:
Încep să se contureze preferinţe în gama de activităţi şi obiecte ale bebeluşului nostru. Preferă anumite jucării şi nici nu se uită la altele ori le aruncă plictisit sau chiar nervos; recunoaşte melodii şi se bucură la auzul unora dintre ele; preferă jocurile care implică ascunzători (după câte un cearceaf, o păturică, umbrelă etc.); adoră hârtiile, fie ele colorate, fie albe, şi a învăţat rapid să le rupă.
Îi acceptă în continuare foarte bine pe străini, privindu-i curios, zâmbindu-le şi întinzând uneori mânuţele spre ei. "A dat noroc" cu bebeluşii din cartier şi chiar le-a oferit de câteva ori jucăria din mânuţă, impulsionat de mami.
Este perioada de cercetare a sunetelor! Pronunţă cu interes şi plăcere sunete diferite şi se bucură singur când se aude. Iar dacă îl mai aud şi mami şi tati e tare mândru! Este foarte atent şi la sunetele pronunţate de noi şi ne dăm seama, după reacţie, că începe să înţeleagă cuvinte simple ca: "nu", "sus", "nănică", "păpică", "plimbare", "băiţă".
Dimineaţa ne întâmpină cu câte un zâmbet adorabil, care ne umple sufletele şi ne dă energia pentru întreaga zi. Aşteaptă "relativ" cuminte, în pătuţul lui, să ne trezim sau ne "cheamă" gângurind, iar când ne "întâlnim" bucurie mare!
În legătură cu somnul, se comportă ca un om mare. Adoarme singur (când nu e foarte obosit) şi, surpriză!, a început să se întoarcă singur pe o parte în timp ce doarme. Probabil s-a săturat sărăcuţul să stea întruna pe spate: şi la somn, şi la joacă, şi la masă... Iar la sfârşitul lunii a reuşit performanţa: să se rostogolească de pe spate pe burtică şi invers, spre amuzamentul nostru şi al lui! Aşadar, "se mobilizează" la propriu bebe! Când nu se rostogoleşte, dă să se ridice în funduleţ, nu mai are stare, motiv pentru care am început, tot spre sfârşitul lunii, să-l aşezăm între perne la 80-90* şi să-i ridicăm spătarul căruţului, să vadă şi el lumea la plimbare!
Tot acum "am divorţat" de Suzy, nu mai vrem suzeta, sunt mai gustoase degetele de la mâini, dar şi de la picioare, căci Dănuţ a început să-şi sugă, când are ocazia, şi degetele de la picioare (cu tot cu şosete, dacă nu poate altfel!).
Luna aceasta am îmbogăţit meniul lui bebe cu legume. Nu le-a primit foarte încântat, dar le-a acceptat. Aşteptăm să descoperim şi la acest capitol preferinţe!
În şirul "primelor" acestei luni se mai înscriu şi: prima ieşire din Bucureşti (la bunicii din Moldova) şi prima jucărie de pluş (oferită cadou la împlinirea primei jumătăţi de anişor).
La sfârşitul acestei luni, suntem mândri de bebeluşul nostru...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu