vineri, 22 aprilie 2011

Luna 5

Dănuţ creşte văzând cu ochii, spre bucuria noastră! Creşte atât fizic, hăinuţele rămânându-i mici rând pe rând, cât şi psihic..., cum o demonstrează comportamentul lui.
Jucăriile îl interesează tot mai mult; le cerceează întruna, le trece dintr-o mână în cealaltă, le aruncă şi le apucă singur de jos; ţine două jucării (încearcă şi pe a treia, dar nu-i ajung mâinile!), iar uneori atinge sau chiar bate jucăriile una de cealaltă.
Se mai "joacă" cu mânuţele şi picioruşele proprii: se trage de degeţele, îşi prinde cu mâinile labele picioarelor şi le trage spre guriţă. Foloseşte mânuţele şi pentru a-şi scoate singur şosetele sau mânuşiţele, ajutându-se uneori, pentru acestea din urmă, şi de guriţă.
Se mai arată interesat de sursele sunetelor: radio, TV, calculator, întorcând capul până le localizează. Produce el însuşi sunete tot mai variate şi mai ciudate: de la şoapte la ţipete de intensitate diferită.
Plimbărica şi băiţa au fost de la început printre activităţile sale preferate. Acum recunoaşte pregătirile specifice uneia sau alteia şi se bucură foarte tare. Se bucură mult şi când îi citim poveşti; adoră să atingă paginile cărţii, să le întoarcă, să privească imaginile şi să asculte vocea care "intonează".
Am început cu succes diversificarea alimentaţiei, bebe a primit cu plăcere noile "alimente" oferite: suc / piure de fructe şi cereale cu lapte. A fost o experienţă amuzantă! Bebeluşul nostru a învăţat să deschidă singur guriţa la cuvintele "gura mare!" sau când vede linguriţa, biberonul, suzeta, sticluţa de Vigantol...
Am început exerciţii de ridicare în şezut şi l-am aşezat din când în când între perne, la 45*. Capul şi-l ţine bine, iar luatul în braţe a devenit mai comod.
La sfârşitul acestei luni suntem încântaţi de îngeraşul nostru...











































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu