marți, 22 martie 2011

Luna 4


 Luna 4 se caracterizează printr-o dezvoltare motrică evidentă. Dănuţ începe să-şi controleze mişcarea mâinilor: apucă tot ce-i stârneşte curiozitatea (jucării, hăinuţe, scutece, pungi, păturici...) şi manevrează obiectele ("zornăie" cu jucăriile, îşi scoate mânuşiţele, îşi trage baveţica de la gât, îşi desface şnurul de la căciuliţă...). Micul nostru explorator îşi descoperă amuzat propriul corp: stă cu picioarele ridicate şi le cercetează minute întregi, îşi priveşte degeţelele mişcându-se, se trage cu o mână de cealaltă, se apucă până şi de urechi.
"Atletul" familiei are program de gimnastică în fiecare dimineaţă, ridicându-şi picioarele cât poate de sus şi trântindu-le, atras probabil de zgomotul produs de această mişcare în pătuţ. De altfel, aşa ne trezeşte dimineaţa! Pătuţul e loc de acrobabţii şi în alte momente ale zilei, când bebe se roteşte împingându-se cu picioarele în grilajul pătuţului. Şi aşa se face că-l las cu capul într-o parte şi-l găsesc în partea cealaltă.
Luna aceasta a primit o salteluţă cu arcade pe care sunt prinse jucării şi de care e foarte încântat. Ne-am mai jucat cu nasul şi mâinile lungi ale lui mami şi tati. Tot acum i-am citit prima poveste, "Pinochio", care l-a amuzat foarte tare.
În privinţa limbajului, a descoperit preferinţa pentru "r" si "h", pe care le ataşează de alte sunete: "gr", "ch", "ghi", "ghe"...
La sfârşitul acestei luni suntem îndragostiţi de noua noastra "meserie", aceea de parinte si, bineînşeles, îndrăgostiţi de puiuţul nostru...
Adăugaţi o legendăNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu