vineri, 22 iulie 2011

Luna 8

O altă lună, alte progrese... Nu mai suntem mici, creştem mari şi voinici!
Preocuparea principală a lui Dănuţ în cursul acestei luni a fost mişcarea. Mişcare, mişcare şi iar mişcare! Toată ziua se rostogoleşte, se roteşte şi se târăşte pe burtă... A făcut şi primii paşi, susţinut, cu neastâmpăr şi entuziasm, iar spre sfârşitul lunii s-a ridicat în patru lăbuţe de pe burtă. Se balansează cu ambiţie înainte şi înapoi din această poziţie şi ne aşteptăm să pornească curând la plimbare de-a buşilea. În funduleţ stă acum nesprijinit, deşi nu pentru foarte mult timp, ne mai ajutăm încă de perniţe.
Curiosul nostru mic cercetează cu multă răbdare lucrurile şi persoanele. Până şi biberoanele cu tetinele au devenit obiect de cercetare. Iar joaca a devenit mai interesantă: "plimbă" jucăriile pe salteluţa sau pereţii pătuţului, asociindu-le sunete; le atinge uneori şi cu picioarele, privind curios... Ca să nu mai spunem de joaca cu mingea, căci a primit acum prima mingiuţă!  Stă în funduleţ şi o "manevrează" foarte încântat cu picioruşele! E un scump! Parcă îl văd peste câteva luni alergând cu tati după minge...
Luna aceasta i-au apărut şi primii dinţişori..., durere mare! A fost nervos şi plângăcios bebe, ca pe vremea colicilor. Uf! Grea e viaţa de bebeluş, dar frumoasă!
Cât despre alimenaţie, am păpat, printre altele, brânzică de vaci, cu multă plăcere. De reţinut că tot acum am păpat şi... prima bucăţică de hartie, cu aceeaşi plăcere!
Spre sfârşitul lunii i-am vizitat pe bunicii de la Vâlcea... A fost prima "vacanţă" a lui Dănuţ, prima ieşire pe termen mai lung! I-a plăcut la nebunie, căci a avut multe de descoperit acolo.
Iar nouă ne place la nebunie Dănuţ al nostru, îl adorăm! E un înger de copil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu