joi, 22 septembrie 2011

Luna 10

Şi a mai trecut o lună! O lună de nota 10, cum e şi anul în care s-a născut Dănuţ!
Cea mai mare împlinire a acestei luni este aceea că bebeluşul nostru s-a ridicat singurel în picioare, tot în pătuţ, ţinându-se de grilaj! Apoi a reuşit să facă, timid, primii paşi în lateral, singurel în pătuţ. Deşi a luat câteva căzături până a învăţat să-şi ţină echilibrul în această poziţie, Dănuţ nu s-a lăsat descurajat, perseverând cu mândrie şi încăpăţânare. Nu cred că voi putea uita vreodată aceste prime ridicări în picioruşe ale puiuţului nostru, lumina din ochii lui care mă căutau să-mi arate ce a făcut şi chiotele de fericire care veneau după felicitările primite! Cred că este cea mai importantă realizare de până acum. Şi câte vor mai urma!
Dănuţ a învăţat, de asemenea, să facă "pa" cu mânuţa, deşi nu realizează încă semnificaţia acestui gest. Foloseşte mânuţele şi în alte scopuri: pentru a da palme şi ciupi! Iar guriţa... pentru a ne muşca, că doar avem dinţişori! Le luăm ca pe nişte inocente dovezi de iubire.
În limbajul lui bebe s-au mai înscris "cuvintele": "hai-da", "e-te", "ei-da", rostite cu aceeaşi ambiţie!
În ceea ce priveşte joaca, bebeluşul nostru a învăţat "să plimbe" maşinuţa cu roţi şi să scoată jucăriile din săculeţ ori din cutie.
Achiziţii peste achiziţii... formează personalitatea unui copil. Pas cu pas... el se va dezvolta în adultul de mâine! Ce uriaşă responsabilitate pe umerii unui părinte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu