luni, 22 august 2011

Luna 9

O lună frumoasă, memorabilă..., căci din guriţa lui Dănuţ au ieşit două cuvinte mult aşteptate: "ma-ma" şi "ta-ta". Deşi nu le cunoaşte încă sensul, le foloseşte cu înverşunare, spre mândria noastră! Este simpatic şi când spune "da-da", ca o fictivă confirmare a ceea ce face sau ca "răspuns" la o întrebare pe care o primeşte. Pe lângă repetiţiile de două silabe, care predomină în limbajul lui, bebe combină şi silabe diferite: "a-ba", "di-da", "a-da-da"... În plus, ne dă senzaţia că înţelege tot mai mult din ceea ce vorbim cu el!
Nu doar limbajul bebeluşului nostru a evoluat, ci şi abilităţile de mişcare. Dănuţ a început luna aceasta să meargă de-a buşilea, primii paşi făcându-i înapoi şi amuzându-ne tare! În funduleţ stă acum bine, fără sprijin, şi... surpriză!... s-a ridicat în genunchi, în pătuţ, agăţându-se de grilaj. Îi place să stea aşa, să ne urmărească de acolo. Îi place, de asemenea, să se caţere pe unde apucă.
Poziţiile lui de somn au fost întotdeauna haioase, însă acum a adoptat una care le întrece pe toate: pe burtă, cu genunchii ghemuiţi sub el, la piept, şi cu funduleţul în sus, gata parcă s-o ia din loc în patru lăbuţe!
Ne mai lăudăm cu încă doi dinţişori şi... îmbogăţirea meniului cu iaurţel.
La sfârşitul acestei luni suntem plini de speranţă... Îi dorim puiuţului nostru tot ce e mai bun pe lume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu